سوالات متداول

آیا کیفیت دستگاه و فیلترهای تصفیه آب خانگی شما بالا بوده؟و از نمونه های مشابه آن در بازار با کیفیت تر است؟

بله – تمامی اجزا و قطعات دستگاه (اعم از بدنه، محفظه ها، فیلترها، اتصالات، شیلنگ ها و …) از با كیفیت ترین، مرغوب ترین و بهداشتی ترین نوع انتخاب شده اند. مواد اولیه تشکیل دهنده بدنه دستگاهها و فیلترها از نوع Food Grade هستند که مناسب جهت مصارف خوراکی می باشند. فیلترهای دستگاه کاملا بهداشتی و استریل و دارای تاییدیه های جهانی بهداشت نظیر NSF و FDA می باشند. شرکت صدرا صنعت برای بدست آوردن اندكی سود، هرگز كیفیت محصول و سلامتی مشتری خود را قربانی نمی كند.  فیلتر های كربن استفاده شده در دستگاههای شرکت صدرا صنعت از نوع coconut shell carbon می باشند. این كربن ها از پوست نارگیل تهیه می شوند و جزء مرغوب ترین انواع كربن هستند. این فیلتر ها در محیط های استریل شده و بهداشتی تولید می شوند. این درحالی است كه گروهی از تولید كنندگان از انواع ارزان تر كربن (مانند زغالسنگ ) در فیلتر های خود استفاده می كنند كه می تواند حاوی فلزات سنگین، آرسنیك و … باشد.  قطعات و تجهیزات استفاده شده در دستگاه های شرکت صدرا صنعت بسیاری از محدودیت ها و مشكلات متداول در سایر نمونه های موجود در بازار را مرتفع كرده است. بعنوان مثال استفاده از شیر برقی (solenoid valve) در دستگاه ها به جای استفاده از چهارراه تقسیم(auto shot off valve) ، باعث شده است كه مشكل جاری بودن مداوم پساب دستگاه برطرف گردد. لازم به ذكر است كه این مشكل در سایر دستگاه های موجود در بازار معمولا در اثر استهلاك سریع چهارراه تقسیم اتفاق می افتد. استفاده از محفظه های مجهز به دو واشر لاستیکی ( به جای یک واشر ) که اصطلاحا به Double O-Ring مشهور هستند مشکل نشتی آب در محفظه ها را برطرف کرده است. استفاده از اتصالات سریع (Quick Connect) به جای اتصلات مهره ای (JC) متداول در بازار، باعث بالارفتن عمر اتصالات، عدم نشت آب و سهولت در برقراری اتصالات شده است.  یكی دیگر از مزایای شرکت صدرا صنعت نسبت به سایر برند های بازار، تنوع در طراحی محصول است. بسیاری از مدل های دستگاههای تصفیه آب شرکت صدرا صنعت، دارای طراحی منحصر به فرد و زیبا هستند كه در بازار بدون رقیب است.ضمانت دو ساله محصولات شرکت صدرا صنعت از طرف این شركت نمونه بارز یك «گارانتی واقعی» است. كارنامه درخشان شركت صدرا صنعت در ارائه خدمات پس از فروش سریع، كامل و ارزان از سال ۱۳۸۲ تا کنون، كه منجر به جلب رضایت مشتریان شده است گواه این حقیقت می باشد. حضور شبكه گسترده نمایندگان فروش و خدمات پس از فروش شركت در سراسر كشور باعث جلب اعتماد مشتریان شرکت صدرا صنعت شده اند.

چرا خانواده های ایرانی باید در منزل خود از دستگاههای تصفیه آب خانگی استفاده کنند؟
در حقیقت نه تنها خانواده های ایرانی بلکه تمام مردم دنیا باید در منزل خود جهت تصفیه آب آشامیدنی که شامل آب مصرفی جهت نوشیدن، چای، قهوه، طبخ غذا و حتی آبکشی سبزیجات و میوه ها باید از دستگاه تصفیه آب خانگی استفاده کنند. و اما علت ضرورت این دستگاه ها: تا به امروز در تمام دنیا بر روی آب بهداشتی که توسط سازمانهای آب تامین و ازطریق شبکه های آبرسانی توزیع می شود، دو عمل انجام می شود:
به روشهای فیزیکی ( نظیر حوضجه های ته نشینی و استفاده از آشغال گیر ها ) تا حدودی مواد معلق در آب حذف می شوند.  با استفاده از مواد شیمیایی ( عمدتا کلر و مشتقات آن ) میکروب زدایی انجام می شود.  اما این میزان تصفیه و میکروب زدایی برای آن قسمت از آب که صرف آشامیدن انسان می شود کافی نیست. زیرا املاح و مواد مضر که در آب به صورت محلول وجود دارد ( نظیر نیترات، آرسنیک، سموم کشاورزی ، فلزات سنگین و … ) با این روش از آب حذف نشده و وارد بدن انسان می شود. ولی دستگاه های تصفیه آب با فیلتر اسمز معکوس قادر است مواد مضر محلول در آب را حذف نماید به طوری که آب خروجی از این دستگاهها عاری از هرگونه مواد زیان بار است.

چرا این فیلتر و روش اسمز معکوس ، در سازمانهای آب استفاده نمی شود؟

ساخت، نصب، تعمیر و نگهداری و راهبری این سیستم در ابعاد بزرگ و ظرفیت بالا، بسیار پرهزینه و گران است. بطوری که هیچ کشوری ( حتی کشور های ثروتمند) تا کنون قادر به چنین سرمایه گذاری در ابعاد وسیع نبوده است.

در ضمن نصب این سیستم در مبدأ تامین و توزیع آب و تصفیه خانه ها و تلمبه خانه های سازمان آب نه تنها مقرون به صرفه نیست بلکه ضرورتی هم ندارد. چراکه هر انسان در طول شبانه روز به طور متوسط ۲ لیتر آب صرف آشامیدن می کند در حالی که بین ۳۰۰ تا ۸۰۰ لیتر آب جهت سایر مصارف خود استفاده می کند. بعنوان مثال در تهران به ازای هر نفر در روز ۳۰۰ لیتر آب وارد شبکه شهری می شود که این آب عاری از میکروب می باشد و برای مصارف بهداشتی ، اعم از شستشوی البسه، ظروف، مصرف جهت استحمام، سرویس های بهداشتی و … مناسب است. اما جهت آشامیدن و مصارف خوراکی می بایست به میزان حدود دولیتر آب برای هر نفر، تصفیه کامل شده و مواد محلول و مضر و احتمالا موادی که از محل تصفیه خانه تا نقطه مصرف وارد آب شده اند نظیر رسوبات لوله ها، زنگ آهن و پوسیدگی لوله ها و حتی کلر موجود در آب حذف شود. و جهت این موضوع امروزه در تمام دنیا از دستگاه های تصفیه آب خانگی مجهز به سیستم اسمز معکوس (RO) استفاده می شود.

استفاده از این سیستم در شبکه های شهری و توسط سازمانهای دولتی، خارج از وظیفه دولتها است و بدلیل عدم ضرورت و هزینه زیاد هیچ کشوری اقدام به چنین کاری نمی کند چرا که انجام این عمل به نوعی هدر دادن ثروت ملی است.

بطور کلی مواد مضر حل شده در آب، نظیر نیترات، آرسنیک و … از کجا و چگونه وارد آب آشامیدنی مردم می شوند؟

آب مصرفی انسان یا از طریق آب رودخانه ها ( که پشت سدها ذخیره می شوند) و یا ازطریق سفره های آب زیرزمینی ( که از طریق چشمه و چاه در دسترس قرار می گیرند) تامین می شود. در کشورهای گرم و خشک و کم باران نظیر ایران عمده آب مصرفی مردم از طریق چاهها تامین می شود.

با رشد روزافزون جمعیت در شهرهای بزرگ، سفره های آب زیرزمینی آلوده می شوند:  رشد جمعیت به معنی تولید فاضلاب انسانی بیشتر است، فاضلاب انسانی از طریق چاههای فاضلاب دفع شده و نهایتا وارد سفره های آب زیرزمینی می شوند.  رشد جمعیت به معنی مصرف بیشتر مواد شوینده و پاک کننده شیمیایی است که پس از مصرف وارد چاههای فاضلاب شده و از آنجا به سفره های آب زیرزمینی نفوذ کرده و آنها را آلوده می کنند.
رشد جمعیت به معنی مصرف بیشتر کود های شیمیایی و حیوانی در مزارع، پارکها، زمین های فوتبال و … است که پس از هر بارندگی و آبیاری شسته شده و به اعماق زمین نفوذ کرده و آب های زیرزمینی را آلوده می کنند.
صنعتی شدن جوامع به معنای دفع بیشتر فاضلابهای صنعتی است که باز هم به طریق مشابه باعث آلودگی آب های زیر زمینی می شوند. تمامی این موارد باعث افزایش سموم محلول در آب، نیترات و سایر مواد مضر محلول در آب می شوند که فقط از طریق روشهای پیشرفته مانند اسمز معکوس قابل تصفیه هستند.  انسان با توسعه صنایع و افزایش جمیعت، خود بزرگترین عامل آلوده کننده آب در طبیعت است.

برتری های آب تصفیه شده توسط دستگاههای تصفیه آب شرکت صدرا صنعت ، نسبت به آب بطری (آب معدنی) چیست؟
بعضا مشاهده شده است كه عده ای سودجو، اقدام به تولید و توزیع آب غیر بهداشتی بعنوان آب معدنی می كنند. با استفاده از دستگاه های تصفیه آب شرکت صدرا صنعت ، اطمینان حاصل می كنید كه آب مصرفی خانواده از روشهای كاملا بهداشتی تولید می شود و خودتان بر کیفیت آن نظارت دارید.  نگهداری آب در بطری های پلاستیكی احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می دهد. مخصوصا در صورت نگهداری بطری‌های آب در معرض نور خورشید، موادی از پلاستیك به آب نفوذ می كند كه سرطانزایی آنها به اثبات رسیده است. این درحالی است كه بسیاری از كسبه، بطری های آب را در خیابانها و پیاده روهای مقابل فروشگاهها و در معرض نور خورشید قرار می دهند.
برخی از تولید كننده ها جهت افزایش ماندگاری آب بطری، از مواد نگهدارنده استفاده می كنند. در نتیجه خلوص آبهای بطری محل تردید است.  حمل و نقل و نگهداری آب های معدنی نیازمند صرف انرژی، زمان و هزینه زیادی است.
زباله های حاصل از بطری های آب معدنی، غیر قابل تجزیه بوده و باعث آلودگی محیط زیست می شوند.
بخش اعظمی از بهای آب معدنی ها، در واقع هزینه های بسته بندی و توزیع آنهاست كه از مشتری دریافت می‌گردد.
و در آخر اینكه اگر قیمت هر بطری آب معدنی را بطور متوسط ۴۰۰ تومان در نظر بگیریم و مصرف هر نفر در روز فقط جهت آشامیدن دو بطری باشد هزینه آب شرب هر نفر ۸۰۰ تومان در روز و هزینه فقط آب شرب یك خانواده ۴ نفره در روز ۳۲۰۰ تومان در روز و به عبارتی ۱۱۶۸۰۰۰ ( یك میلیون و صد و شصت و هشت هزار تومان ) در سال خواهد شد! خودتان قضاوت كنید.

دستگاه تصفیه آب ۵ مرحله ای با ظرفیت ۵۰ گالن در روز ، برای مصرف چه اماكنی مناسب است ؟
این دستگاه انتخابی مناسب برای محل هایی است كه مصرف آب شرب روزانه آنها حداكثر ۷۰ لیتر در شبانه روز بوده و آب ورودی دارای فشار نسبتا كم و حاوی مقادیر بیش از حد نرمال جامدات محلول می باشد. این محصول دارای تانك تحت فشار ۱۲ لیتری است و به این ترتیب گزینه ای مناسب جهت استفاده خانواده ها می باشد.

آب توسط دستگاه تصفیه آب ۵ مرحله ای با ظرفیت ۵۰ گالن در روز، از چه نظر تصفیه می شود ؟
ابتدا آب در سه مرحله ، تصفیه اولیه می شود و گل و لای ، شن و ماسه ، زنگ لوله ها و سایر آلودگی های معلق در آب تا دقت ۱ میكرون توسط یك عدد فیلتر الیافی و همچنین كلر و گازهای شیمیایی محلول در آب ، مواد آلی محلول در آب ، طعم ، بو و رنگ نامطبوع آب توسط یك عدد فیلتر كربن فعال گرفته می شود. سپس در مرحله اسمز معكوس ، مجموع جامدات محلول در آب ( TDS ) تا حد قابل ملاحظه ای كاهش میابد و سنگینی و سختی آب برطرف شده و در نتیجه رسوب گذاری آب تا حد چشمگیری كاهش میابد. آبهای لب شور توسط این دستگاه به آب شیرین و گوارا تبدیل می شوند.

 جهت میكروب زدایی مضاعف آب علاوه بر این دستگاه به چه تجهیزاتی نیاز است ؟

می توان از دستگاه های تصفیه آب UV با ظرفیت ۱ GPM استفاده كرد. این دستگاه در مرحله آخر بعد از كربن نهایی نصب می شود و به وسیله اشعه ماوراء بنفش میكرو ارگانیزمهای درون آب غیر فعال می شوند. استفاده از این دستگاه خصوصا برای اماكنی كه از آب چاه استفاده می كنند توصیه می شود.

چه عواملی باعث تغییر در میزان تولید و كیفیت آب تولیدی می شود؟

فشار : هرچقدر فشار آب بیشتر شود كیفیت و مقدار آب تولیدی نیز بیشتر می شود .

درجه حرارت آب ورودی : ۲۴ درجه سانتیگراد دمای ایده آل برای دستگاه می باشد. اگر درجه حرارت به ۴ برسد تولید RO نصف و یا كمتر خواهد شد، حد اكثر درجه حرارت ۵۰ درجه است.

انقضاء فیلترها : چنانچه فیلتر ها به موقع تعویض نشوند ، اثرات قابل توجهی در كیفیت آب تولیدی خواهند گذاشت.

TDS یست و میزان استاندارد آن در آب آشامیدنی چقدر است؟

منظور از TDS كل مواد جامد محلول در آب است كه برابر مجموع غلظت همه یونهای موجود در آب می باشد. مواد محلول در آب ممكن است از نظر ماهیت « آلی » یا « معدنی » باشند.

مواد غیر آلی ( معدنی ) حل شده در آب شامل : مواد معدنی ، فلزات و گازها می باشند. بعضی از مواد آلی به صورت ذرات كلوییدی هستند اما بیشتر مواد آلی به صورت محلول هستند. آلاینده های آلی ممكن است باعث بو ، رنگ و طعم نامطبوع آب شوند.

مواد حاصل از تجزیه گیاهان ، مواد شیمیایی آلی و گازهای آلی ، اجزای آلی محلول در آب را تشكیل می دهند.

بسیاری از مواد حل شده در آب نامطلوب هستند.مواد معدنی، گازها و مواد آلی حل شده در آب ممكن است موجب بروز رنگ ، طعم و بوی نامطلوب شوند. برخی از تركیبات شیمیایی ممكن است سمی باشند و برخی از اجزای آلی محلول به اثبات رسیده است كه سرطانزا هستند. البته باید توجه داشت كه تمامی مواد محلول در آب نامطلوب نیستند. اما میزان مواد محلول مطلوب در آب بسیار اندک است.

واحد سنجش TDS ، میلی گرم در لیتر Mg/l می باشد كه از آن با اصطلاح PPM یاد می كنند.

میزان كل جامدات محلول در آب از دو نظر قابل بررسی است :

مقدار مجاز : حداكثر مقدار مجاز TDS آب آشامیدنی در استاندارد آب شرب ذكر شده است. این مقدار در استاندارد آب شرب ایران ۱۵۰۰ و در شرایط ویژه ۲۰۰۰ میلی گرم در لیتر ذكر شده است.

مقدار مطلوب: مقدار مطلوب كل جامدات محلول در آب در استاندارد ذكر نشده است. اما آنچه كه مسلم است هرچقدر ناخالصی های محلول در آب ( خصوصا آن دسته از ناخالصی ها كه برای بدن مضر هستند نظیر نیترات ) كمتر باشد آب گواراتر و سالم تر خواهد بود. از طرفی كاهش TDS ممكن است تغییر طعم آب را به دنبال داشته باشد و از آنجا كه طعم و مزه آب یك پارامتر نسبی است و برای مصرف كنندگان مختلف متفاوت است، آستانه تغییر مزه نیز قابل اندازه گیری نبوده و لذا در استاندارد ذكر نشده است.

با این توضیحات ، مشخص می شود كه ممكن است مقدار ناخالصی های محلول در یك نمونه آب ، از مقدار استاندارد تجاوز نكرده باشد، اما از نظر مصرف كننده آن نمونه مطلوبیت لازم جهت مصرف را نداشته باشد. بطور مثال TDS آب قم حدود ۹۰۰ میلی گرم در لیتر است. مصرف این آب از نظر استاندارد آب شرب مجاز محسوب می شود. اما چنانكه می دانیم ، آب قم مطلوبیت لازم را جهت مصرف ندارد و می توان با دستگاههای تصفیه آب خانگی ، آبی به مراتب مطلوب تر و گواراتر تهیه و مصرف كرد. و یا ممكن است كه میزان نیترات در یك نمونه از آب مشهد ، ۴۵ میلی گرم در لیتر گزارش شود. این میزان از حداكثر مجاز عنوان شده در استاندارد ( ۵۰ میلی گرم در لیتر ) كمتر است . به عبارتی این مقدار خط قرمز است و هر چه میزان نیترات در آب از این میزان كمتر باشد، بر سلامت آب افزوده می شود. به وسیله تجهیزات تصفیه آب خانگی می توان میزان نیترات آب را تا ۹۰ در صد كاهش داد.

TDS آب خروجی از دستگاه چقدر است ؟

TDS آب خروجی بستگی مستقیم به پارامترهایی نظیر : TDS آب ورودی ، نوع املاح محلول در آب ورودی ، دمای آب ورودی ، فشار آب ورودی و … دارد ، لذا نمی توان مقدار معینی برای TDS آب خروجی از دستگاه در تمام مناطق تعیین كرد. اما می توان اطمینان داشت كه ۹۰ الی ۹۵ درصد ناخالصی های محلول در آب توسط این دستگاه حذف خواهد شد.

 ایا به مواد معدنی داخل آب كه در این دستگاه بیشتر آنها حذف می شود نیازی نیست ؟

قبل از هرچیز ذكر این نكته ضروری است كه تا كنون روشی برای تصفیه آب ابداع نشده است كه قادر باشد فقط ناخالصی ها و تركیبات مضر (نظیر نیترات،‌آرسنیك، فلزات سنگین و …. ) را از آب حذف كرده و عناصر سودمند را در آب باقی بگذارد. اما لازم است بدانیم كه انسان بیشتر مواد معدنی مورد نیازش را از غذا ، سبزیجات و سایر منابع طبیعت تامین می كند. در واقع آب برای بدن انسان یك منبع اصلی تامین مواد معدنی محسوب نمی شود و با كاهش غلظت این مواد در آب ، بدن دچار فقر مواد معدنی نخواهد شد. بعنوان مثال تصور كنید كه غلظت كلسیم در یك نمونه آب ، ۴۰ PPM باشد( كه معمولا آبی با این مقدار كلسیم به سختی یافت می شود). این بدین معناست كه در هر لیتر از این آب ۴۰ میلی گرم كلسیم موجود است. به دیگر سخن ، در هر لیوان از این آب حدود ۱۰ میلی گرم كلسیم موجود است. این درحالی است كه كلسیم موجود در یك لیوان شیر ۲۹۰ میلی گرم ، یعنی حدود ۲۹ برابر كلسیم موجود در یك لیوان آب است.

علاوه بر این لازم به ذكر است كه املاح موجود در آب عموما از نوع املاح غیر آلی (inorganic minerals) هستند. این در حالی است كه بدن انسان قابلیت جذب املاح غیر آلی را ندارد. ( اگر چنین بود، ما می توانستیم با مكیدن سنگها، تمام مواد معدنی مورد نیاز بدن را جذب كنیم!) درواقع مواد معدنی موجود در خاك،‌ توسط آب حل می شوند و گیاهان این مواد را جذب كرده و به مواد معدنی آلی (organic minerals) تبدیل می كنند. انسان نیز از طریق مصرف سبزیجات، میوه ها و یا گوشت حیوانات علف خوار، این مواد را جذب بدن می كند.

نیترات چیست؟

نیترات و مضرات آن در آب آشامیدنی نیترات No-3))یکی از آنیون ها ی معدنی است که در نتیجه اکسید اسیون نیتروژن عنصری حا صل می شود.

این ماده یکی از عنا صر بسیار ضروری برای سنتز پروتئین در گیا هان است ونقش مهمی رادر چرخه نیتروژن دارد، نیترات از طریق اکسیداسیون طبیعی تولید وبنا براین در تمام محیط زیست یافت می شود.

فاضلاب های شهری، صنعتی، مواد دفعی حیوانی وگیاهی در شهرهای بزرگ که دارای نیتروژن آلی هستند به خاک دفع می شوند. دراثر فعالیت میکروارگانیزم های خاک نیتروژن آلی به یون آمونیوم NH)) تبدیل شده که به این پدیده Ammonifcationگفته می شود. خاک توانائی نگهداری این ترکیب رادر خود دارد اما به مرور طی پدیده دیگری به نام Nitrificationبخشی از یون آمونیوم ابتدا به نیتریت(No) وسپس به نیترات تبدیل می شود لایه سطحی خاک قادر به حفظ ونگهداری این دو ترکیب نبوده ودر نتیجه نیتروت ونیترات به آبها ی زیر زمینی راه می یابند.

ازآن جائی که نیترات در آب به صورت محلول وجود دارد روش های معمول تصفیه آب قادر به حذف آن نیستند ازاین‌رو نیاز به آن دسته ازروش های تصفیه پیشرفته می باشد که قادر به کاهش آلاینده های محلول هستند. از سوی دیگر چرخه نیترات سازی در شهرها یی که دفع نادرست فا ضلاب از طریق چا ه های جذبی انجام می شود (مانند تهران و تقریبا تمام شهرهای ایران ) همچنان ادامه دارد ومشکل تولید پیوسته نیترات وانتشارآن به آب های زیرزمینی راسبب می گردد.

اثرات غیر سرطان زائی نیتریت حاصل از احیای نیترات معدنی وآلی پس از ورود به سیستم گردش خون آهن همو گلوبین را اکسید نموده و از ظرفیت II به ظرفیت III تبدیل می نماید که در نتیجه هموگلوبین به متهموگلوبین تبدیل ظرفیت اکسیژن رسانی بسیارکمتری از هموگلوبین دارد ودر نتیجه به بافت ها اکسیژن کافی نمی رسد بعداز مدتی رنگ پوست (در نا حیه دور چشم ودهان ) به تیرگی میگراید وازاین رو به آن سندرم BIueBaby می گویند.

این عارضه اولین نشانه مسمومیت با نیترات است ونوزادان زیر شش ماه آسیب پذ یرترین گروه سنی دراین مورد هستند. زیرا نوزادان برخلاف بزرگسا لان علا وه بر PHبالای معده وزیادی با کتری های طبیعی احیاء کننده نیترات فاقد آنزیم برگشت دهنده متهموگلوبین به هموگلوبین هستند. از دیگر علائم افزایش متهموگلوبین می توان به سردرد خواب آلودگی واشکال در تنفس اشاره نمود.

اثرات سرطان زائی احتمال این که نیترات معدنی ویا آلی به عنوان یک عامل سرطان‌زا عمل نمایند بستگی به احیای نیترات به نیترت و واکنش های بعدی نیترت با سایر مولکول ها به خصوص آمین های نوع دوم آمیدها وکاربا مات ها دارد که منجر به تشکیل ترکیبات nitroso-Nمی گردد.

مطالعات انجام شده در کلمبیا نشان داده که رابطه معنی داری بین شیوع سرطان معده وغلظت نیترات درآب آشامیدنی برداشت شده از چاه ها وجود دارد.

اما بررسی های اپید میولوژیکی در دیگر نقاط دنیا رابطه مطمئنی رادر این زمینه نشان نداده است در کشور آلمان تحقیقاتی برروی جمعیت در معرض نیترات بالا در آب آشامیدنی انجام گرفت که رابطه معنی داری بین غلظت نیترات وافزایش تومورهای سرطان مغز به دست نیامد. مطا لعات دیگر در دانشگاه نبراسکان نشان داد که رابطه معنی داری بین غلظت نیترات آب وافزایش شیوع یک نوع سرطان به میزان دوبرابر گردیده است.

با توجه به این که تعداد متغیرها دراین مطا لعات زیاد بوده است رابطه منطقی بین افزایش داده های موجود برای اظهار نظر قطعی کافی نیستند.

اما ثابت شده است که ترکیبات N-nitroso در حیوانات آزمایشگا هی سرطان زا می باشند.

استاندارد نیترات در آب آشامیدنی
با توجه به مطا لعات به عمل آمده توسط سازمان بهداشت جهانی در مورد نیترات، این سازمان حداکثر مجاز ۵۰ میلیگرم درلیتر (برحسب نیترات)را اعلام نموده است.استاندارد ملی ایران نیز برای نیترات همین مقدار می باشد سازمان حفاظت محیط زیست ایالات متحده حداکثر مجاز نیترات را۱۰ میلی گرم در لیتر (برحسب نیتروژن ) قرار داده که معادل با ۸۲/۴۴میلی گرم در لیتر برحسب نیترات است.

برنامه زمانی تعویض فیلتر ها برای این دستگاه تصفیه آب به چه ترتیب است ؟
فیلتر های سه مرحله اول می بایست هر ۶ ماه یكبار تعویض شوند. در صورت تعویض به موقع این فیلتر ها، ممبران RO گاه تا دو سال نیز عمر می كند. فیلتر كربن نهایی نیز می بایست سالی یكبار تعویض شود.این زمانها ، بیانگر حداكثر عمر مفید فیلتر ها هستند . لذا با توجه به كیفیت آب منطقه ممكن است فیلترها زود تر از موعد نیــاز به تعویض داشته باشند كه تشخیــص این امر به عهــده کارشناسان و نمایندگان فروش شرکت مــی باشد.

چرا باید هر شش ماه یكبار فیلترهای دستگاه تصفیه آب را تعویض كنم؟
آنچه مسلم است هدف شما از خرید و نصب دستگاه تصفیه آب، تامین آب شرب بهداشتی و سالم برای خود و خانواده محترمتان است و مسلما شما خود را در برابر سلامتی خود و خانواده خود مسئول می دانید. اما ایا اطلاع دارید كه عدم تعویض به موقع فیلترهای دستگاه ممكن است باعث شود كه دستگاه تصفیه آب شما دیگر قادر به تامین آب شرب سالم، بهداشتی و گوارا نباشد؟

عدم تعویض به موقع فیلترهای دستگاه تصفیه آب، علاوه بر اینكه در روند تصفیه آب اختلال ایجاد كرده و كیفیت آب تصفیه شده را زیر سؤال میبرد، از طرفی می تواند باعث وارد آمدن خسارت به اجزای دستگاه شده و شما را متحمل هزینه های بیشتری كند:

چنانچه در توضیح دستگاهها و نیز در دفترچه دستگاه آمده است، فیلترهای پیش تصفیه كه شامل دو عدد فیلتر الیافی و یك عدد فیلتر كربنی هستند پس از شش ماه می بایست تعویض شوند. علت این است كه ذرات معلقی نظیر گل و لای، شن و ماسه، ذرات ناشی از خوردگی لوله ها و …. كه توسط فیلترهای الیافی از آب گرفته میشوند، در اطراف این فیلترها تجمع كرده و نه تنها باعث كاهش حجم آب ورودی به دستگاه می شوند بلكه، خود منشاء ایجاد آلودگی های ثانویه شده و محل مناسبی برای رشد میكروارگانیزمهای بیماری زا خواهند شد.

همچنین فیلترهای كربنی كه وظیفه حذف گازهای شیمیایی، كلر و بهبود طعم و بوی نامطلوب آب را دارند، به طور متوسط پس از ۶ ماه اشباع شده و قادر به جذب سطحی این نوع ناخالصی ها نمی باشند. در نتیجه گازهای شیمیایی و كلر محلول در آب از این فیلترها عبور كرده و نه تنها باعث افت كیفیت آب تولید شده میشوند بلكه به مرور زمان باعث صدمه زدن به ممبرین Ro شده و آن را تخریب می كنند. این درحالی است كه با تعویض به موقع این فیلترها می توان از وارد شدن صدمه به ممبرین RO جلوگیری كرده و هزینه های نگه داری دستگاه را به مقدار قابل ملاحظه ای كاهش داد.

اشباع شدن فیلترهای كربن فعال، تجمع مواد آلی در این فیلترها را به دنبال دارد. مواد آلی جذب شده توسط این فیلترها پس از اینكه فیلتر دیگر قادر به جذب كلر نباشد، محیط بسیار مناسبی برای تغذیه و رشد باكتریها، انگلها و سایر میكروارگانیزمها را فراهم آورده و باعث بوجود آمدن مشكلات جدی در بهداشت و سلامت آب میشوند.

مسلم است كه تعویض به موقع فیلترهای الیافی و كربنی، علاوه بر اینكه سلامتی و بهداشت مداوم آب آشامیدنی شما را تضمین می كند، همچنین باعث كاهش چشمگیر هزینه های نگهداری دستگاه نیز خواهد شد.

چگونه از فرارسیدن زمان تعویض فیلترهای دستگاه تصفیه آب مطلع شوم؟

توصیه میشود پس از هر بار تعویض فیلتر، تاریخ تعویض را در برگه مخصوصی كه در دفترچه دستگاه طراحی شده است، یادداشت كرده و برگه مذكور را در محلی كه قابل رویت باشد بچسبانید. با استفاده از این برگه می توانید دوره های بعدی تعویض فیلترها را به خاطر آورید.

واحد خدمات پس از فروش شرکت صدرا صنعت  با دریافت تاریخ آخرین تعویض فیلتر شما از طریق سرویسكار مربوطه و ثبت آن در پرونده الكترونیكی شما، تاریخ تعویض فیلتر بعدی را از طریق ارسال SMS به اطلاع شما می رساند. توصیه میشود جهت اطمینان از ثبت تاریخ آخرین تعویض فیلتر در پرونده خود، پس از هر بار تعویض فیلتر، تاریخ آن را از طریق SMS به شماره ۰۹۱۲۴۵۸۷۵۸۱ و یا ارسال Email به آدرس sadrasanat09@gmail.com و یا ثبت پیام در قسمت تماس باما در سایت اینترنتی شركت و یا گذاشتن پیغام تلفنی از طریق شماره های ۰۲۱۴۴۰۶۱۱۱۸ ، به اطلاع واحد خدمات پس از فروش شركت برسانید. ذكر شماره كارت گارانتی، نوع فیلتر تعویض شده و تاریخ تعویض ، الزامی است.

اغلب اوقات نمایندگان شرکت صدرا صنعت در سراسر كشور، با تماس تلفنی شما را از فرارسیدن زمان تعویض فیلتر آگاه می كنند. در صورتی كه تا بحال با شما تماس گرفته نشده است لطفا مراتب را به واحد خدمات پس از فروش شرکت صدرا صنعت اطلاع دهید.

ایا ممكن است فیلترهای دستگاه زود تر از شش ماه نیاز به تعویض داشته باشند؟

چنانچه ذكر شد حداكثر زمان استفاده از فیلترهای پیش تصفیه ۶ ماه میباشد. این زمان ، بیانگر حداكثر عمر مفید پیش فیلتر ها است . لذا باتوجه به كیفیت آب منطقه ممكن است فیلترها زودتر از موعد نیــاز به تعویض داشته باشند. جهت كسب اطلاعات بیشتر با نماینده فروش و خدمات پس از فروش مستقر در منطقه خود مشورت كنید.

ایا خودم می توانم فیلترهای دستگاه تصفیه آب را تعویض كنم؟

در صورتی كه یك بار در این خصوص آموزش ببینید، می توانید به راحتی این كار را انجام دهید. كافی است در نوبت بعدی تعویض فیلتر دستگاه، از سرویسكار بخواهید كه نحوه تعویض فیلتر را به شما آموزش دهد.

پوسته اپن کارت